Za 2 osobe
2 pastrmke
300 g krompira
2 čena belog luka
1 kašika suvog začina
so i biber po ukusu
Prilog
300 g mešavine povrća
1 kašika kisele pavlake
Način pripreme
1. Krompir oljuštiti i iseći na tanke komade.
2. Pastrmku očištiti i dobro začiniti suvim začinom. U pastrmku staviti sitno seckani beli luk i ostaviti ih sa strane.
3. Pekač dobro nauljiti, a u njega staviti krompir začinjen solju i biberom. Preko krompira staviti pastrmku.
4. Peći u poklopljenom pekaču 20 minuta na 180 stepeni.
5. Servirati sa dinstanim povrćem u koje se pred kraj dinstanja doda kašika kisele pavlake.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.