Pohovane teleće šnicle
3 teleće šnicle
2 jaja
5 listova bosiljka
1 kašičica morske soli
1 kašičica bibera šarene mešavine
50 g parmezana
100 g prezli
150 ml ulja
50 g trapista
Za posluživanje
1 limun
3 kašike tartar sosa
3 kašike slatko ljutog čili sosa
Način pripreme
Sjediniti na jednom tanjiru prezle, parmezan i sitno isečen bosiljak, malo soli i bibera. Sa šnicli odstraniti žilice i stanjiti ih čekićem za meso. Začiniti meso morskom solju i šarenim biberom. Umutiti 2 jaja. Zagrejati ulje u većem tiganju. Svaku šniclu provući kroz umućena jaja, zatim u panir masu i još jednom ponoviti postupak. Pržiti šnicle na umeronoj temperaturi kako se ne bi spolja prepržile, a iznutra ostale žive. Pred sam kraj dodati i izrendan trapist. Poslužiti sa kriškama limuna, tartar sosom i slatko ljutim čili sosom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.