Za 4 osobe
4 pileća bataka sa karabatakom
100 g kačkavalja
100 g pršute
biber po ukusu
suvi začin po ukusu
1 dl ulja
1 kg krompira
½ kg šargarepe
200 g crnog luka
400 provansa mix povrća
Način pripreme
1. Očistiti krompir, šargarepu i crni luk. Izrendati kačkavalj. Pileće batake sa karabatakom odkostiti, začiniti biberom i suvim začinom po ukusu. Na svaki komad mesa staviti oko 50 grama kačkavalja i 25 grama pršute i urolovati. Spojiti čačkalicama.
2. U dobro nauljen pekač staviti rolovanu piletinu, dodati na kriške isečen krompir, krupnije sečenu šargarepu i na četvrtine isečen crni luk.
3. Povrće začiniti suvim začinom, poklopiti pekač i ubaciti ga u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Peći oko 50 minuta. Po želji dodati mix-provansa povrća, pa vratiti u rernu i peći još 10 minuta.
4. Rolovanu piletinu služiti toplu zajedno sa povrćem.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.