Za 8 komada
Testo
300 g brašna
1,5 dl vode
prstohvat soli
Slani fil
450 g kineske mešavine povrća
2 kašike soja sosa
1 kašičica kari začina
½ dl ulja
Slatki fil
2 banane
2 jaja
50 g badema
Preliv
2 kašike meda
Dekoracija
1 veza peršuna
Način pripreme
1. Testo: od brašna, soli i vode napraviti testo i ostaviti da odstoji jedan sat.
2. Slani fil: na zagrejanom ulju u tiganju ispržiti kinesku mešavinu povrća, začinjeniti kari začinom i soja sosom.
3. Slatki fil: iseći banane na kolutove, samleti badem i umutiti jaja.
4. Testo podeliti na osam jednakih delova, od njih napraviti loptice. Nauljiti radnu površinu i dlanove i razvući testo što tanje, debljine palačinke.
5. Razvučeno testo staviti da se prži u zagrejanom tiganju i odmah filovati gotovim slanim filom. Testo ispeći sa obe strane da bude hrskavo. Slatki roti filovati tako što se na testo stave prvo kolutove banane, zatim malo badema, pa preko toga malo razmućenih jaja, preklopiti testo i peći sa obe strane.
6. Roti sa slatkim filom preliti medom i servirati toplo. Roti sa slanim filom posuti seckanim peršunom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.