Za 2 osobe
300 g roštiljske kobasice
5 čenova belog luka
½ sveže ljute papričice
1 kg paradajza
4 jaja
1 kašičica slatke aleve paprike
½ kašičice tucane ljute paprike
so i biber, po ukusu
ulje za prženje
Prilog
sezonska salata
Način pripreme
1. U tiganju na malo ulja, na srednje jakoj vatri, propržiti seckani beli luk i ljutu papričicu. Pržiti svega minut do dva, često mešajući. Dodati kobasicu isečenu na komade. Pržiti kobasicu 2-3 minuta, pa dodati paradajz isečen na kocke. Posoliti i pobiberiti. Na umerenoj vatri, ostaviti paradajz da se ukrčka dok većina tečnosti ne ispari, oko 15-20 minuta.
2. Začiniti jelo slatkom i ljutom paprikom, pa dodati jaja u šakšuku. Voditi računa da žumanca ostanu cela. Belanca treba lagano promešati kašičicom. Kuvati jelo još nekoliko minuta dok jaja ne budu gotova.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.