Za 4 osobe
60 g margarina
40 g brašna
kašika gustina
kašičica senfa
¼kašičice ljute paprike
prstohvat origana
2,5 dl mleka
130 g punomasnog sira
20 g parmezana
5 jaja
Način pripreme
1. U šerpi rastopiti margarin na tihoj vatri. Dodati brašno i dobro promešati svega minut, dva pa u tu smesu dodati mleko i gustin. Začiniti senfom. Zatim dodati rendani sir, origano i tucanu papriku.
2. Umutiti žumanca i u njih izrendati parmezan. Dobro promešati i sjediniti sa smesom u šerpi i sve to dobro promešati na laganoj vatri.
3. Umutiti belanca i lagano ih umešati u pripremljenu masu. Zatim budući sufle sipati u margarinom omašćene forme i staviti ih u prethodno zagrejanu rernu na 190 stepeni na 20 minuta.
4. Servirati toplo.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.