Za 4 osobe
½ glavice crnog luka
2 čena belog luka
250 g očišćenih škampa
½ crvene babure
½ žute babure
mladi luk
3 kašike majoneza
½ kašičice senfa
šolja prezli
malo ljute paprike
so i biber
Paniranje
ulje za prženje
šolja prezli
jaje
Preliv
kašika meda
mali komad đumbira
ljuta papričica
sos od soje
sok od ½ limete
biber
kašika vode
Prilog
pirinač
sveža salata
Način pripreme
1. Izdinstati crni luk i škampe. Kada se ohlade sipati ih u činiju i dodati sve sastojke: seckane babure, mladi luk, senf, majonez, ljutu papriku, prezle, so i biber po ukusu. Sve to dobro sjediniti da se dobije smesa iz koje će se formirati male pljeskavice. Uvaljati ih u jaja i prezle, pa ih ispržiti na ulju na srednje jakoj vatri.
2. Napraviti preliv od meda, rendanog đumbira, malo ljute papričice, soka od ½ limete, soja sosa i vode sa dodatkom bibera.
3. Obariti pirinač i očistiti salatu.
4. Servirati na tanjiru pirinač, salatu, preliv i kolače od škampa.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.