Za 6 osoba
500 g bifteka
1 žumance
0,3 dl ulja
sok od ½ limuna
kašičica senfa
kečap, po ukusu
½ glavice crnog luka
1 čen belog luka
1 kiseli krastavac
6 zrna kapra
ljuta papričica po ukusu
0,3 dl konjaka
vorčester sos po ukusu
ljuti sos po ukusu
so i biber
hleb za krutone
Način pripreme
1. Samleti meso. U činiji umutiti žumance, senf, limunov sok, ulje i kečap. U tu smesu dodati meso i ostale sastojke, pa ih viljuškom i kašikom penasto umutiti. Začiniti konjakom, po ukusu, i dobro sve umešati.
2. Uz tatar biftek služiti prepečen hleb.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.