Tavče-gravče

Tavče-gravče

Za 6 osoba

500 g pasulja
3 glavice crnog luka
4 kašike ulja
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašika slatke aleve paprike
3 čena belog luka
100 g slanine
1 kašika peršuna
1 suva slatka paprika
600 g kobasica

Prilog

450 g balkanske mešavine povrća

Način pripreme

1. U odgovarajućoj šerpi skuvati pasulj, posoliti i unapred ga pripremiti.

2. Iseckati crni luk i proprziti ga u odgovarajucoj šerpi na malo ulja. Kada malo omekša dodati so, biber, alevu papriku, iseckanu suvu papriku, beli luk, peršun i iseckanu slaninu.

3. Posle kraćeg dinstanja u šerpu dodati kuvani pasulj i malo vode od kuvanja. Sve dobro promešati.

4. Masu presuti u odgovarajući pleh za pečenje i poređati kobasice preko pasulja.

5. Peći u rerni na 180 stepeni 20 minuta dok se sve dobro ne zapeče.

6. Povrće kratko prodinstati u tiganju i servirati sa toplim pasuljem.

image_pdfPDFimage_printŠtampa