Za 2 osobe
3 žumanca
50 g šećera u prahu
dl belog vina
Serviranje
piškote
300 g jagoda
rendana kora limete
Način pripreme
1. U šerpi ugrejati vodu do ključanja, i u nju staviti drugu posudu za kuvanje na pari, tako da ne dodiruje vodu. Sipati žumanca i šećer i, mešajući žicom, nalivati belo vino. Smesu kuvati na pari 10 minuta, uz stalno mešanje.
2. Posudu staviti u šerpu sa hladnom vodom da se masa hladi.
3. Predlog za serviranje: lomljene piškote, seckane jagode staviti u posudu pa ih lagano zaliti zabajoneom. Ukrasiti rendanom korom limete.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.