Za 2 osobe
300 g pilećeg belog mesa
glavica zelene salate(Iceberg, Lolo rosso)
50 g inćuna
20 g parmezana
2 kašike kapra
so i biber po ukusu
Krutoni
1/3 baget hleba
0,5 dl ulja (za prženje krutona)
2 čena belog luka
Dresing
1 žumance
½ kašičice senfa
sok od ½ limuna
½ kašičice soli
0,5dl maslinovog ulja
1 čen belog luka
Dekoracija
20 g parmezana
Način pripreme
1. Izgrilovati piletinu pa je iseći na štapiće.
2. U tiganju dobro ugrejati ulje, dodati cele čenove belog luka i hleb isečen na kockice. Pržiti dok hleb ne postane hrskav.
3. Napraviti dressing: u posudu staviti žumance, senf i limunov sok. Zatim energično mešajući nalivati, u tankom mlazu, maslinovo ulje sve dok se ne dobije gusta masa, odnosno dressing. U njega staviti pasiran čen belog luka.
4. U činiji spojiti piletinu, krutone od hleba, kapar, usitnjenu salatu i inćune, posuti parmezanom i preliti dresingom. Lagano varjačom promešati i eventualno začiniti solju i biberom po ukusu.
5. Servirati salatu na tanjir i po želji posuti listićima od parmezana.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.