Za 8 osoba
400 g baget hleba
mlečni margarin za mazanje
5 jaja
4 kašike žutog šećera
¼ pakovanja margarina
2 dl slatke pavlake
50 g suve brusnice
Čokoladni preliv
50 g čokolade
4 kašike mleka
Vanila preliv
2 dl mleka
2 kašike šećera
2 jaja
štapić vanile ili vanila aroma
Dekoracija
brusnica
Način pripreme
1. Premazati tepsiju margarinom. Iseći hleb na kriške i namazati po jednu stranu svake margarinom. Složitii kriške u tepsiju. Između svakog parčeta staviti pokoju brusnicu i malo čokoladnog preliva.
2. U malo vode, na blagoj vatri, rastopiti žuti šećer, pa dodati margarin i sačekati da se rastopi. Dodati slatku pavlaku i kuvati minut, dva pa u to usuti umućena jaja. Smesu kuvati 2-3 minuta, dok ne krene da se zgušnjava pa preliti kriške u tepsiji. Staviti u zagrejanu pećnicu na 180 stepeni oko 30 minuta.
3. Napraviti preliv od mleka, kristal šećera, jaja i vanile koji se zajedno ukuvaju nekoliko minuta na umerenoj vatri.
4. Servirati kolač preliven prelivom i ukrašen brusnicom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.