Sezona tri mi se gledamo… malo sa osmehom malo sa nevericom. I ljubavne veze koje su izgledale večne su na trećoj godini znale da posrnu, padnu, razidju se jednostavno… nije do vas, do nas je… Ali ne i lepi Brka i još lepši gastronomadi!!! Skoknusmo do Turske da osvežimo brižljivo gajeni odnos sa dragim nam gledaocima i unesemo novine. Ičli ekmek, profiterole iz 100 godina stare poslastičarnice, gozleme, testi kebap… Kako je lepo kad izadješ napolje i shvatiš da te tamo čeka svet potpuno nov i drugačiji od tvog. Isto tako lep i pun istorije koja je kulinarskom svetu donela samo dobre stvari. U to vreme smo rešili i da otrgnemo od zaborava stara jela koja su se od davnina jela kod nas. Iznajmismo kombi, sedoše Gastronomadi za volan i put pod noge, a Srbiju pred kamere. Tu smo otkrili nove prijatelje i pun kofer recepata… Macanovi repovi, samsa, banica, tarana đuveč… I tako smo zaključili, svoje čuvamo tuđe hoćemo… ali samo ono lepo otimanje… Da i drugi budu srećni kad odemo. I od tad… Malo Srbija, malo preko grane… Lahmadžun, sultanovo omiljeno, ičli ćufte, baklava… Znanja nikad dosta, a ljudi kao i svuda u svetu, većinom dobri, prijatni, radoznali. Dođu da vide kakva se to skupina čudnih, sa nekim simpatičnim Brkom na čelu, mota ulicama Istanbula i Kapadokije. Ta skupina se polako ali sigurno kretala ka četvrtoj sezoni… U narodu poznatoj kao mirna godina uzajamne ljubavi i obostranog prosperiteta.