Na krilima uspeha, opijeni pohvalama, ali čvrsto sa nogama na zemlji, uđosmo u drugu sezonu. Taman smo ušli u ritam sa haš papisima, hasenfeferom, tart tatanom i holandskim palačinkama kad je stigao poziv… Izrael je prepoznao našu ljubav prema kuhinji sveta i želi da ugosti našu malu družinu… Avion, put pod noge, i eto nas u Jerusalimu večnom gradu. Košer hrana i arapska kuhinja stizali su u talasima kao vetar na moru, a jela blistala poput zvezda u pustinji. Naravno, uz dobru hranu ide i dobro društvo, a uz društvo i dobre priče. Izraelske priče su raznovsne i šarolike koliko i ljudi kolji tamo žive, a ima ih sa svih strana sveta. Doktor Bino Šakšuka, Tažin, Hačapuri, Maklube… Jela su se ređala pokazujući lepezu kultura koje su prošle tim drevnim prostranstvima. Nijedan istorijski kutak nije dovoljno zabačen za kulinarskog Indijana Džonsa sa brkovima. Mrtvo more, ulice Tel Aviva, kameni izlizani pločnici večnog grada Jerusalima… Hvala Izraelu, pokazali su nam put kojim ćemo ubuduće ići uvek negde preko grane u potrazi za novim kulinarskim čulima… Spremite šerpe i lonce, naoštrite noževe za seckanje i olovke za hvatanje beleški. Biće uzbudljivo, šareno, poučno i ukusno. Biće kao što ste navikli, pa još malo bolje.