Već se dobro znamo, pravimo se da se ne volimo, šale su sve grublje, ali to je i odlika pravih saboraca. Posao ne sme da trpi, naročito ovako lep kao naš. Pakujemo kofere i pravac rekreativna da odmorimo stare boračke kosti. Ohridsko jezero je prava destinacija, ima sve što gastronomadima treba. Istoriju, bogatstvo jela i zanimljive ljude svuda. A tamo trileće, đomleze i naravno ohridska pastrmka. Ni po Srbiji ništa manje zanimljivo, begova čorba, heljdopita, jabuke sa sitom… I kao da nam nije dosta, a nije nikad, skoknusmo do Sokolca i u divnoj prirodi nađosmo gulaš od divljači i teleću šniclu sa zajednicom. Obijamo pragove, tanjimo đonove, izlazimo hrabro na vrh svakog brda. Uvek nam pogled ide u daljinu i pitanje staro “Šta ima za ručak kod vas…? Jela nam stalno pristižu, a mi ih ljubomorno čuvamo od zaborava…