Godina zmajeva u kineskom horoskopu ili možda nije, ali mi gastronomadi smo svakako bili baš to… Zmajevi. Da bi ljubav potrajala znali smo, osim vikend tura po lepoj nam Srbiji, moramo i da iznenadimo nekim egzotičnim putovanjem. Odletesmo za Tajland i u vreme tropskih monsuna upalismo kamere, kad tamo… Pad thai, khao pad, nasi goreng, jos par komada koje smo prekrstili na naški jer su bila nemoguća za prevesti ili izgovoriti. Bankok u svom slojevitom sjaju i isprljanosti koju mi gastronomadi volimo. Na ulici se radi, jede, uživa. Bankok živi na ulici. Ipak je to grad od 16 miliona i preko duša. Posle nekoliko dana velegradske vreve, krenuli smo na sever, do Čang Maja i tamo smo saznali šta se sve krčka i sprema po planinama Tajlanda. Obišli smo predele gde turisti retko svraćaju. U Srbiji omaž Mihajlu Pupinu i njegovoj omiljenoj piti, belmuž sa Svrljiških planina, herovke i samarluk… Koliko Srbija ima da ponudi samo kad se ljudi razbude videli smo iz prve ruke. O prirodi i lepotama bilo šta reći, malo je. I tako… Malo pijaca na vodi, malo pijaca na voznim šinama u Tajlandu, a između Biba i njen Madžun, klin čorba, samarluk. Četvrtu godinu završili smo sa pohvalama i priznanjima da se svojski trudimo da ova naša veza sa gledaocima uspe. Mi se nismo uobrazili,naprotiv već nam je pogled tražio nova prostranstva i nova poznanstva…